2/4-16 glöm aldrig att vara dig själv

Ibland när jag ligger och inte har något att göra så börjar jag tänka på mig själv och hur jag är. Jag skulle beskriva mig själv som en person som ofta anpassar mig mycket efter andras viljor. Men den egenskapen är jag definitivt inte stolt över och jag tror att jag är så på grund av att jag är lite blyg och har svårt att säga nej till saker. När man tillåter sig själv att styras av andra personer bara för att man vill passa in eller framstå som att vara perfekt så döljer man sig själv och man börjar må konstigt. Man ska alltid tänka på sig själv i första taget, ALLTID. Men det är något jag gör väldigt sällan tyvärr. 

Något jag redan skrivit om här på bloggen är att jag är otroligt känslig och jag tar åt mig allting. Om något som jag vill ska hända inte händer så blir jag väldigt ledsen och nedstämd, ett exempel kan vara om jag ska träffa någon som jag saknat och sedan ställer personen in, då kan jag bli väldigt ledsen fast det för vissa inte gör någonting alls. Jag vet att många i min närhet inte riktigt förstår hur känslig jag är, men jag kan bli ledsen för minsta lilla vilket är så jobbigt. Men jag är bra på att förlåta också, vilket inte alltid är positivt. Om någon verkligen har sårat mig eller inte hört av sig på hela dagen och så hör den av sig, då svarar jag direkt. Jag kan inte bara lämna det och även om jag är ledsen så vill jag inte visa det, jag vill försöka att visa mig glad även om jag inte är glad. Jag döljer mina riktiga känslor och på grund av det så byggs det bara upp mer och mer och ju mer jag döljer desto sämre mår jag och tillslut brister det.

Det är otroligt viktigt att våga sätta ner foten och säga till när något känns fel, man måste sätta sig själv först. Men det är något jag verkligen måste jobba på, jag måste sluta leva efter vad folk förväntar sig av mig och istället vara mig själv fullt ut, sedan är det upp till dem om de gillar den riktiga Sara eller inte. Men man är skapt till en person och jag vill alltid vara mig.

Åh vad det är svårt att förklara vad jag vill komma fram till, men jag hoppas att ni förstår syftet med detta. Lyssna på dig själv, visa när du är ledsen, arg, besviken, otroligt glad och lycklig! Don't hide who you really are

0 kommentarer